Vacanța de iarnă a copiilor la Valea Verde

29 decembrie 2022

Zilele petrecute la săniuș, când veneam în casă cu nasul roșu, iar bunicii ne întâmpinau cu o cană cu ceai sau cacao fierbinte ne sunt foarte dragi tuturor. De aceea, ne bucurăm nespus când reușim să recreăm aceste amintiri cu noua generaţie sau pentru copiii din noi, chiar și pentru câteva zile.

La Valea Verde, în micul sat Cund, zilele din vacanţa de iarnă vă vor aduce aminte de vacanţele petrecute la bunici.

Uliţele satului sunt ferite de trafic, există șanse mai mari să vă întâlniţi cu o căruţă decât cu o mașină. Frecvenţa redusă a mașinilor care traversează satul Cund face ca această destinaţie de vacanţă să fie preferată de familiile cu copii pentru sentimentul de siguranţă pe care străzile fără trafic ţi le oferă. Plus că ne amintește de vacanţele la bunici când mașinile erau o apariţie rară.

Toate casele noastre au o grădină generoasă în care cei mici se pot juca în voie. Iar în Casa Yard pot vizita oricând căluţii cazaţi în grajd sau pot urmări meșteșugul tâmplarilor care lucrează în atelierul prezent în aceeași curte. Fiecare curte poate fi transformată într-un univers fascinant plin de mistere pe care doar detectivii iscusiţi le pot dezvălui.

Reussdorfer Hof, cea mai mare casă din Cund, este străjuită de o curte care se învecinează cu unul dintre dealurile satului. Urcușul este facil, iar panorama din vârful dealului va face ca tot efortul să merite. Plus că pentru cei mici este o ocazie bună să-și dovedească abilităţile sportive și de orientare. Iar pentru părinţi este o bucurie să știe că traseul ales este sigur și aproape de cazare.

Casa Johann este preferată de familiile cu copii care preferă să-și rezerve o casă individuală, doar pentru ei. O casă care să aibă o curte în care copiii să se joace în voie, o casă cu un dormitor și un living cu spaţii generoase. În plus, în Casa Johann veţi găsi și o terasă acoperită care poate fi încălzită cu lemne.

Casa Samways este alegerea potrivită pentru familiile mai mari, casa având o capacitate de 9 locuri. Casa este formată din 2 camere cu pat matrimonial, 2 camere cu 2 paturi single (suprapuse), 1 pat pentru oaspeţi, la cerere. Și aici veţi găsi o curte mare și frumoasă, mai ales în zilele în care ne bucurăm de zăpadă.

Casa Bierzahn este o veche casă săsească din centrul satului Cund formată dintr-o zonă de zi și două dormitoare. Casa are vechiul hambar transformat într-o mică terasă și, ca restul caselor, o grădină generoasă.

Pe site-ul nostru veţi găsi mai multe detalii despre casele de vacanţă și restul opţiunilor de cazare. Deasemenea, pe site-ul nostru veţi găsi informaţii despre activităţile pe care le puteţi include în program, potrivite pentru întreaga familie, pe timpul șederii la Valea Verde.

Vânătoarea de trufe este o activitate emblematică pentru echipa Valea Verde și una dintre preferatele celor mici. Prezenţa simpaticilor câini, emoţia găsirii comorilor în locurile neașteptate din pădure și posibilitarea de a culege ciuperci fac ca vânătoarea de trufe să fie o experienţă aleasă de multe dintre familiile care ne sunt oaspeţi.

O altă experienţă aleasă de familiile cu copii este plimbarea cu trăsura sau cu sania prin satul Cund și împrejurimi. Trăsura trasă de frumoșii noștri cai vă va purta pe uliţele satului și pe drumurile de ţară din afara satului. 

Vă așteptăm cu mic, cu mare, în vacanţa de iarnă în inima Transilvaniei, la Valea Verde Retreat!

Povestile Valea Verde » Vacanța de iarnă a copiilor la Valea Verde