Furnizorii noștri

Micul nostru sat este casa unuia dintre cei mai importanţi producători de brânză artizanală din România

Producători de brânză artizanală, în Cund

Micul nostru sat este casa unuia dintre cei mai importanţi producători de brânză artizanală din România – „Manufactura de Brânză”. Vacile îngrijite de familia maghiară Varga pasc pe dealurile care împrejmuiesc Cundul, hrănindu-se cu iarbă și mirodenii sălbatice, iar laptele rezultat este unul fabulos! Plecând de la laptele excelent, tânărul producător de brânză Istvan Varga s-a hotărât să facă brânză de calitate, după metode elveţiene. Servim brânzeturile din Cund la micul dejun, le folosim în felurile de mâncare pe care le facem și, de asemenea, însoţesc la cină vinurile excelente de la Valea Verde.
 

Măcelarii Petry din Târgu Mureș

Familia PETRY din Târgu Mureș are o tradiţie veche de mai bine de o sută de ani în prepararea produselor din carne. Măcelari cu tradiţie, stăpânesc la perfecţie metode vechi. Magazinul lor principal, aflat lângă cetatea medievală din Mureș, găzduiește și o mica expoziţie a istoriei familiei și a unor reţete străvechi. Suntem îndrăgostiţi de produsele lor din carne, pe care le folosim în reţetele noastre, dar și de mezelurile lor – salamuri delicioase, ce fac cinste rădăcinilor lor maghiare, șunci maturate de mangaliţă și păstrămuri delicioase din vită, berbecuţ sau mangaliţă.
 

Familia Schuster din Moșna

Willy și Lavinia Schuster sunt mici fermieri care trăiesc și muncesc în frumosul sat săsesc Moșna. Sunt promotorii abordării tradiţionale, fără pesticide, folosesc seminţe tradiţionale și multă muncă manuală. Ei produc brânzeturi și iaurturi extraordinare, precum și un gem de petale de trandafiri fantastic. Pentru acesta, ei cresc un mic câmp cu trandafiri, pe care îi adună anual și îi procesează la ei în curte, împreună cu familia și voluntari din întreaga lume.

Vile și apartamente

Experiențe autentice

Descoperă natura în ritmul tău