Restaurant Valea Verde

Restaurantul Valea Verde by Jonas Schäfer

Restaurantul nostru

În Restaurantul Valea Verde ne-am dorit să cream o atomosferă relaxată și primitoare, dar și rafinată. Amplasat într-un vechi hambar restaurat, este locul perfect să vă relaxați și să savurați un prânz sau o cină delicioasă, la finalul unei zile de explorări prin Transilvania.

Oaspeții care caută un pic mai multă intimitate pot lua masa în pavilionul adiacent, în care încap maxim 12 persoane, în timp ce lounge-ul, cu vedere la dealurile dimprejur, poate găzdui până la 90 de persoane. Atunci când vremea ne permite, ne bucurăm să servim masa în aer liber, în curte sau în jurul lacului.

Sau, de ce nu, vă propunem o experiență culinară inedită, chiar în mijlocul naturii, într-o poiană frumoasă sau pe o costișă de unde puteți admira în zilele foarte senine chiar și Munții Carpați.

Restaurantul nostru

Chef-ul de la Valea Verde

Jonas Schäfer, gazda și chef-ul de la Valea Verde, își răsfață oaspeții cu o abordare modernă a bucătăriei rurale, folosind doar cele mai proaspete ingredient locale. Explorându-și rădăcinile culinare franțuzești și mediteraniene, Jonas combină incrediente locale în stilul său unic.

Se concentrează pe mâncăruri pline de favoarte, pe care le însoțește cu vinuri românești din colecția extraordinară aflată în pivnița de la Valea Verde. Munca lui Jonas Schäfer, a soției lui, Ulrike și a echipei de la Valea Verde a atras atenția criticilor internaționali din Austria, Germania, UK și Scandinavia, ce au recomandat Valea Verde ca fiind o destinație extraordinară pentru cei care iubesc mâncarea și vinurile!

Chef-ul de la Valea Verde

Meniurile noastre

În fiecare zi meniul fix, preparat din produse locale delicioase, are trei, cinci sau șapte feluri. Dacă aveți cerințe speciale, vă rugăm să ne spuneți și vom face tot posibilul să vă răsfățăm.


Chaine des Rotisseurs

Restaurantul nostru se mândrește cu presigiosul "Blazon pentru excelență în servicii și ospitalitate" al Chaîne des Rôtisseurs. Chaîne des Rôtisseurs este cea mai veche și mare asociație culinară din Franța ce adună în jurul mesei entuziaști ai artei culinare din întreaga lume. Ulrike și Jonas Schäfer, membri și ei ai Chaîne des Rôtisseurs, sunt mereu încântați să întâmpine la Valea Verde Confrères et Dames de la Chaîne.

Chaine des Rotisseurs

Slow Food

Ne mândrim că facem parte din mișcarea Slow Food, punând accent în bucătăria noastră pe produse locale și sustenabile. Mișcarea, fondată de Carlo Petrini în 1986, în Italia, s-a extins de atunci în întreaga lume.

Alternativă la fast food, își propune să păstreze bucătăria tradițională și regională și încurajează creșterea plantelor, semințelor și animalelor caracteristice ecosistemului local.

Slow Food

Vinurile noastre

Pasiunea noastră pentru mâncarea delicioasă și produsele locale este însoțită de dorința de a selecta cele mai interesante vinuri românești și internaționale.

În meniul nostru de vinuri veți descoperi o selecție de vinuri care se schimbă constant. Piața românească de vinuri a evoluat enorm și începe să câștige din ce în ce mai multă recunoaștere internațională. Am selectat soiuri locale, precum Fetească Albă, Fetească Regală, Fetească Neagră, Șarbă, Crâmpoșie, Tămâioasă Românească, Novac sau Negru de Drăgășani. În secțiunea destinată vinurilor internaționale, am adunat vinuri din majoritatea marilor regiuni viticole. Cu toate acestea, lista este foarte personală și are un focus pe regiuni viticole emergente precum Portugalia, Africa de Sud sau Bulgaria. Puteți sta însă liniștiți, veți găsi oricând un și Barolo minunat sau niște Bordeaux și Sauternes excelente!

Iubitorii de vinuri spumante vor gasi o selecție interesantă de vinuri spumante românești, Cremant-uri franțuzești, niște șampanii care vă vor entuziasma (chiar și șampanii Grower), Prosecco și alte câteva tipuri!

În fiecare seară, vă recomandăm un wine pairing pentru meniu, din vinuri românești excelente, dar, de asemenea, nu ezitați să ne cereți și o selecție personalizată.

VINURILE NOASTRE

Rezervă un pachet complet

Couple Retreat Couple Retreat Vrei sa iti duci jumatatea intr-o calatorie de neuitat? Cu un retreat de cuplu la Valea Verde nu vei da gres! Descoperă
Romantic Getaway Romantic Getaway O escapada de cuplu, intr-un loc de vis. Descoperă

Vile și apartamente

Descoperă natura în ritmul tău