Vacanța copiilor la Valea Verde

11 iulie 2022

Valea Verde este locul ideal pentru vacanțele copiilor. Plimbările în natură, jocurile în grădina noastră și sesiunile de înot în lacul natural sunt exact ca vacanțele petrecute la bunici.

Activități pentru copii

Cursuri de călărie și plimbări cu trăsura

La Valea Verde, copiii pot  învăța să călărească, sub atenta îndrumare a instructorului nostru sau, dacă deja sunt călăreți destoinici, pot face plimbări călare în sat sau pe dealurile de la marginea padurii. 

O experiență memorabilă pentru întreaga familie este plimbarea cu trăsura prin satul Cund și prin satele învecinate. Pentru aceste experienţe, avem un set de patru modele diferite, de la o căruţă tradiţională locală la o Wagonette robustă, un elegant Landauer vechi de 100 de ani, cu un acoperiș decapotabil și nu în ultimul rând luxosul Coupé pentru ocazii speciale!

Plimbări cu bicicleta

Satul Cund și pădurile din apropiere pot fi explorate si cu bicicleta. Avem la dispoziție biciclete MTB de variate dimensiuni de închiriat. Grădina Valea Verde poate fi cadrul perfect pentru primele lecții de mers cu bicicleta. Iar după reușita primului traseu cei mici își vor aminti această vacanță pentru mult timp!

Vânătoare de trufe

O altă experiență potrivită pentru întreaga familie este vânătoarea de trufe. Copiii vor descoperi în pădurea din apropiere  diferite specii de plante și informații despre tipurile de trufe prezente în Transilvania, despre metodele folosite pentru găsirea acestora și, în plus, câinii noștri prietenoși pot fi companioni de încredere pentru cei mici.

Timp liber în natură

Toate casele noastre sunt îngrădite de curți generoase în care cei mici se pot juca în voie. Orele petrecute în natură vor avea un efect benefic asupra celor mici, spre bucuria părinților!

Unde vă puteți caza?

În Casa Valea Verde situată în apropiere de restaurantul Valea Verde vă așteaptă un apartament și o cameră dublă potrivite pentru familiile cu un copil. 

Apartamentul este format din living și un dormitor dotat cu un pat pentru 2 persoane și o canapea extensibilă care poate fi transformată într-un mic pat dublu, cu o capacitate maximă de 3 persoane (o suprafață totală de 42 mp).

Camera dublă este dotată cu un pat pentru 2 persoane și o canapea extensibilă, cu o capacitate maximă de 3 persoane (o suprafață totală de 16 mp). 

Atât apartamentul, cât și camera dublă au o terasă amenajată, perfectă pentru petrecerea dimineților înainte de micul dejun sau pentru o pauză de relaxare!

Casa Yard situată pe drumul principal are o curte în care copiii se pot împrieteni cu frumoșii noștri căluți. 

Casa Yard are amenajate 3 camere duble și un apartament spațios, potrivit pentru 4 persoane. Acest apartament este compus dintr-o cameră cu pat matrimonial, o mică cameră cu paturi twin și o cameră de zi cu o canapea mare (o suprafață totală de 32 mp). 

Toate apartamentele Yard se află în sat, la aproximativ 350 m de restaurantul Valea Verde, au în centru o curte interioară specifica caselor sasesti  și se află lângă grajduri și padoc.

Casa Cund este formată dintr-un apartament și o cameră dublă. 

Apartamentul este potrivit pentru 3 persoane, având o cameră de zi cu două canapele, dintre care una extensibilă și un dormitor, situat la etaj, cu un pat matrimonial (o suprafață totală de 36 mp). Dormitorul are și un balcon, din care puteţi admira turnul bisericii. 

Ambele apartamente din Casa Cund se află în centrul satului, la aproximativ 300 m de restaurant. Casa are și o mică curte, cu acces direct la „Valea Verde” Gym.

Reussdorfer Hof” este cea mai mare casă din Cund și, poate, cea mai populară casă! Reussdorfer Hof are o curte generoasă mărginită de unul dintre podișurile satului Cund.

Casa este compusă din mai multe camere de zi comuna, o bucătărie, 9 dormitoare și o curte mare, înconjurată de dealuri. 

Dintre cele 9 apartamente, 3 sunt dotate cu un pat matrimonial și o canapea extensibilă (o suprafață totală între 22 și 24 mp). 

Casa este situată pe drumul principal din sat, la aproximativ 400 m de restaurantul Valea Verde.

Casele de vacanță situate în sat sunt excelente pentru grupuri mici de patru până la opt persoane. Acestea sunt dotate cu bucătărie, șemineu, grădină și terasă.

Casa Bierzahn este o veche casă săsească din centrul satului Cund, situată la 350 m de restaurantul Valea Verde, amplasată, potrivit tradiţiei locale, între două mici ferme similare. În spatele curţii veţi găsi o grădină mare cu legume proaspete, aflate la dispoziţia dumneavoastră.

Am transformat parţial micul hambar într-un foișor pentru seri liniștite. Tot în spatele curţii se afla și o platformă cu un grătar. 

Căsuța are două dormitoare (unul cu un pat dublu, iar celălalt cu două paturi de o persoană). Un alt dormitor mic, cu un pat supraetajat, se află în ceea ce odinioară a fost bucătăria de vară. 

Accesul în această cameră se face doar printr-o intrare separată din grădină, la  3 metri de la casa principală.

Casa Samways este situată pe strada principală, la aproximativ 350 m de restaurantul Valea Verde. Din camera de zi puteți admira minunata biserică Sfântul Nicolae. Casa Samways poate primi până la 9 persoane. 

Casa se află în mijlocul unei grădini mari și frumoase, împrejmuită cu un gard. Una dintre camerele Casei Samways are două paturi suprapuse și este ideală pentru doi copii. 

Casa Johann este o veche casă săsească aflată în centrul satului. Prin spatele curţii șerpuiește micul râul care traversează satul, iar prin faţa casei trece șoseaua principală. 

Curtea casei are plante și flori. În camera de zi se află o canapea extensibilă, iar în dormitor se află un pat matrimonial. Casa are o suprafață totală de 70 mp.

Vă așteptăm la Valea Verde pentru următoarea voastră vacanță alături de cei mici.

Povestile Valea Verde » Vacanța copiilor la Valea Verde