La Valea Verde am creat un concept de turism blând și prietenos care invită la tihnă și reconectare cu natura. Plimbări prin satul Cund, sesiuni de degustări de vinuri, programe de yoga, brunch-uri servite în Observatorul din mijlocul pădurii, ateliere cu meșteri tradiţionali, cum ar fi ţesători, fierari și tâmplari, vânătoarea de trufe sunt câteva dintre activităţile pe care vi le propunem pentru o ședere relaxantă în inima Transilvaniei.
Iar pentru această primăvară îţi propunem să “tragi frâna de mână”, să te reconectezi la tine și la prezent și să te redescoperi într-un retreat de mindfulness.
De ce mindfulness?
Pentru că această practică este definiţia aducerii în prezent. Este despre “aici și acum”, despre “ce simt acum” și despre decizii conștiente.
Mindfulness-ul ne ajută să ne conectăm la corpul nostru și să răspundem conștient la stimulii exteriori. Ne ajută să fim în control și să ne bucurăm de liniștea interioară mult dorită.
Una dintre caracteristicile acestei practici este aceea că ne putem educa creierul să primească informaţia exact așa cum este ea, fără să o judece sau să o eticheteze. Putem ajunge să fim echidistanţi, neutri: “un martor neutru” la tot ce ni se întâmplă și la toţi stimulii exteriori. Și, cel mai important, să luăm decizii obiective și să ieșim din starea de pilot automat.
Ce alte beneficii îţi poate aduce practica de mindfulness?
- Îţi poţi crește capacitatea de a face faţă stresului cotidian;
- îţi aduce mai multă energie și entuziasm pentru viaţă;
- te ajută să îţi scazi nivelul de oboseală, stres cronic, anxietate sau iritabilitate;
- îţi vei îmbunătăţi capacitatea de reglare emoţională și îţi va dezvolta inteligenţa emoţională
După cum spunea Thich Nhat Hanh – Moments of Mindfulness, „pacea este peste tot în jurul nostru și în interiorul nostru. Odată ce învăţăm să atingem această pace, vom fi vindecaţi și transformaţi. Nu este o chestiune de credinţă, este o chestiune de practică.”
Prin mindfulness ne antrenăm corpul și creierul să fie în stare de pace!
Te invităm în perioada 19 – 23 mai la un mindfulness weekend retreat.
Alătură-te grupului nostru în natura pitorească a Transilvaniei și descoperă ce îţi poate aduce în viaţa de zi cu zi un set de practici, cercetate știinţific, bazate pe mindfulness. Vom începe și vom încheia zilele cu sesiuni de mindfulness, iar între ele te poţi bucura de minunăţiile Valea Verde, inclusiv de mese atent gândite şi preparate din ingrediente locale, de plimbări în natură sau de vânătoare de trufe.
Programele sunt susţinute de Valérie Cioloș-Villemin și Daniela Pavlovici.
Valérie Cioloș-Villemin este un coach și trainer autorizat.
Coach și trainer autorizat Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR®), fiind certificată de Centrul pentru Mindfulness al Universităţii din Massachusetts (UMASS Medical School), instituţie în care această metodă a fost fondată, recunoscută la nivel mondial și folosită cu succes în medicină, educaţie sau afaceri.
Valérie folosește tehnicile pe care le predă în viaţa personală de peste 20 de ani, atât pentru igiena mintală, cât și pentru datoria de trainer faţă de participanţii la atelierele sale.
Daniela Pavlovici este un coach, facilitator, trainer și consultant.
Coach (Associate Certified Coach International Coach Federation), facilitator, trainer și consultant. Este implicată în proiecte axate pe managementul echipei, transformarea și dezvoltarea organizaţională.
Printre instrumentele cu care lucrează se numără: coaching concentrat pe soluţii, u.lab și Art of Hosting, Design Thinking și MBSR®. Ea urmează cursuri de formare la Oxford Mindfulness Center, Universitatea Oxford, pentru a deveni trainer MBCT® (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Anterior, a lucrat peste 18 ani în comunicare, marketing, consultanţă și training în companii multinaţionale, organizaţii internaţionale și neguvernamentale din România și din străinătate.