Cum să te pregătești pentru drumeții

21 mai 2023

Dacă îţi plac plimbările în natură, primăvara vei avea narcise și orhidee sălbatice drept companie, vara turlele vor orbita pe cerul albastru, în toamnă poţi merge la vânătoare de trufe, iar iarna dealurile și munţii acoperiţi de zăpadă sunt perfecţi pentru aventură. Împrejurimile, pe aproximativ 100 km de sat, sunt, de asemenea, bogate în frumuseţe naturală și atracţii culturale (orașe fortificate, muzee populare etc.).

Drumeţiile sunt o modalitate distractivă și relaxantă de a petrece timp de calitate în aer liber împreună cu prietenii și familia. Într-o drumeţie puteţi explora locuri din natură pe care drumurile rutiere nu le pot ajunge. Lasă grijile legate de timp, muncă și alţi factori de stres mult în urmă și trezește-ţi sentimentul de mirare.

O excursie de succes este simplă atunci când ai instrumentele potrivite și o mentalitate pozitivă. Primul pas este să știi ce să împachetezi, astfel încât să te poţi simţi grozav toată ziua și să îţi menţii nivelul de energie ridicat.

CE TREBUIE SĂ ÎMPACHETEZI PENTRU PRIMA TA DRUMEţIE?

Împachetarea pentru o scurtă excursie nu necesită prea mult. La urma urmei, vei purta totul cu tine în timpul drumeţiei, așa că cu cât împachetezi mai puţine, cu atât mai bine. Cu toate acestea, vei avea nevoie de câteva articole esenţiale dacă plănuiești să faci drumeţii de o zi. 

Iată o listă de echipamente pentru drumeţii pe care să o poţi folosi ca ghid de ambalare:

  • Instrumente de navigare: asigură-te că ai o hartă, busolă sau GPS pentru drumeţia ta. Vei dori să știi unde te afli și unde mergi în orice moment, dar vei dori, de asemenea, să știi unde sunt amplasate toate locurile de campare, ieșirile de urgenţă, sursele de apă și zonele de odihnă. Harta și busola sunt foarte bune când telefonul mobil nu mai are semnal.
  • Apă adecvată: apa este poate cel mai important element de pe lista de echipamente de drumeţie. Fără suficientă apă, corpul tău nu poate funcţiona cât mai bine. Asigură-te că te hidratezi înainte de drumeţie și bei apă pe tot parcursul zilei. Indiferent dacă este frig sau cald afară, o aprovizionare adecvată cu apă ar trebui să fie întotdeauna o prioritate.
  • Mâncare adecvată: Vrei ca experienţa de drumeţie să fie cât mai distractivă și toată lumea este mai fericită când nu este bântuită de senzaţia de foame. Pune gustări suplimentare în rucsac, astfel încât tu și însoţitorii tăi de drumeţie să vă puteţi bucura de momente lungi lângă un pârâu de munte.
  • Îmbrăcăminte și protecţie împotriva ploilor: Uneori, indiferent cât de mult ai planifica, vremea dovedește că prognoza este greșită. Nu poţi prezice întotdeauna o furtună bruscă sau o ploaie, dar te poţi pregăti pentru surprize. Pentru a rezolva această problemă, împachetează un poncho ușor, astfel încât să te poţi adapta cu ușurinţă la schimbările de temperatură.
  • Elemente de siguranţă: dacă mergi pe un traseu ușor, bine întreţinut, este posibil să nu fii la fel de îngrijorat de siguranţă. Indiferent cum anticipezi că va fi drumeţia ta, vei dori să incluzi în trusa de siguranţă o lanternă și un fluier, astfel încât să fii pregătit pentru orice situaţie.
  • Trusă de prim ajutor: Pune la punct o trusă de prim ajutor personalizată, care ar putea include bandaje, bandă adezivă, unguent cu antibiotice, tampoane de tifon și orice medicamente de care tu sau însoţitorii tăi ar putea avea nevoie.
  • Briceag sau cuţit multifuncţional: Un alt element obligatoriu pentru drumeţii este un briceag sau un cuţit multifuncţional. Nu știi niciodată când s-ar putea să fie nevoie să tai o ţesătură pentru a face bandaje sau chiar să deschizi o conservă încăpăţânată. Un cuţit poate fi, de asemenea, la îndemână dacă trebuie să faci foc.
  • Protecţie solară: Pune în rucsac o cremă cu protecţie solară pentru a proteja pielea de arsurile solare și de radiaţiile ultraviolete (UV) și nu uita de ochelarii de soare pentru a-ţi proteja ochii. Folosește o protecţie solară cu spectru larg, cu SPF 15 sau mai mare și ochelari de soare care oferă 99 până la 100% protecţie împotriva ultravioletelor A (UVA) și ultravioletei B (UVB).
  • Sac de gunoi: Împachetează o pungă de gunoi pentru a păstra traseele pe care le parcurgeţi frumoase, curate și fără gunoi. O pungă de plastic cu fermoar este perfectă pentru a păstra ambalaje și alte tipuri de gunoi până te întorci.

Cel mai important, lasă-ţi grijile deoparte și plănuiește să te distrezi, să te relaxezi și să te bucuri de timpul petrecut în aer liber.

Amintește-ţi, îţi poţi face timp și explora în propriul ritm – atunci când ești în natură, nu te grăbi. În schimb, este un moment pentru a te reconecta cu prietenii, familia și frumuseţea naturii.

Povestile Valea Verde » Cum să te pregătești pentru drumeții