Moștenirea săsească

Biertan, Malancrav, Sighișoara

Această călătorie vă va duce în frumosul sat Biertan, un vechi sat saxon, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, care găzduiește și cea mai puternică biserică fortificată și probabil cea mai interesantă din Transilvania!

După Biertan veţi vizita Malankrav, un alt sat saxon unic, cu o altă impresionantă biserică fortificată saxonă datând din 1350, singura din Transilvania cu fresce medievale originale intacte. Un alt site de neratat este fermecătorul conac Apalfi din apropiere – frumos restaurat de Trustul Mihai Eminescu cu ajutorul prinţului Charles. Următoarea oprire vă va prezenta „Podișul Breite”, cea mai mare pășune lemnoasă din Europa și poate ultimul exemplu de pădure nemodificată cultural de pe continent. „Breite” găzduiește peste 600 de stejari străvechi, mulţi dintre ei cu vârsta de peste 700 de ani – și cel mai vechi copac din Transilvania (peste 800 de ani).

Destinaţia finală va fi Sighișoara, cu un tur al orașului medieval fortificat, incluzând Turnul cu ceas, Biserica de pe deal și multe altele – toate vă sunt prezentate dintr-o perspectivă locală autentică, cu locuri și povești nemenţionate în Lonely Planet sau alte ghiduri de călătorie.

Măsuri de protecţie COVID19 Valea Verde Retreat

Rezervă un pachet complet

Romantic Getaway Romantic Getaway O escapada de cuplu, intr-un loc de vis. Descoperă
SPA Break SPA Break Ideal pentru cei care au nevoie de relaxare si rasfat. Descoperă

Vile și apartamente

Descoperă natura în ritmul tău